default-logo

Geen paniek in het dorp! 2017

Pas de Panique au village

Pas de Panique au village

Geen paniek in het dorp! (“Pas de Panique au Village”)  is een animatie die plaats vindt van  2 tot 27 oktober 2017 tussen 9u30 en 12u00 of tussen 13u30 en 16u00, van maandag tot vrijdag, in de experimentele  Tuin Jean Massart. Deze animatie is gericht naar volledige klassen uit het middelbaar onderwijs.

De deelnemende klas onderzoekt gedurende 150min (2u30min) onderzoekt de milieuproblematiek van een klein dorp.

Le village

Le village

Van bij aanvang is de klas opgedeeld in 6 tot 8 groepen.  Elke groep krijgt de taak een andere milieu-uitdaging met betrekking tot het drop op te lossen.  Op een schaalmodel is het dorp te zien met een heldere aanduiding van de precieze plaats van elke uitdaging.

Terwijl de ene groep leerlingen de analyse van het rivierwater aanpakt, bestudeert een andere groep hoe ze op de meest rendabele manier het voetbalstadion kunnen verlichten of nog dimensioneren ze een waterzuiveringsinstallatie. Hier een overzicht van de uitdagingen: zuinige verwarming van een huis, zuinige verlichting  van het voetbalveld, zuivering van het gebruikte water, een huis voorzien van duurzame energie, studie van de lucht- en/of waterkwaliteit, afvalscheiding,…

Op het einde komt een globale beoordeling van het milieuprestatieniveau van de klas over het geheel van de gestelde uidagingen.

About the Author