default-logo

Expositions à thème

Het Experimentarium maakt fysica ook rondtrekkend : jaarlijks concipieert het Experimentarium een nieuwe ambulante tentoonstelling rond een bepaald thema uit de fysica. Het thema is altijk verbonden met het gewone dagdagelijkse leven. De voorbije jaren verkenden de tentoonstellingen “Fysica en Strips”, “Extreme Fysica” “Hallo, Fysica” onderwerpen zoals de regen, stormen, de telefoon, het stadslawaai, de luchtdruk, de werking van een luidspreker of “Waarom valt een boterham steevast met de belegde kant naar beneden?“.

Deze thematische tentoonstellingen treden buiten de muren van het Experimentarium: de Wetenschapslente, het Centrum voor Wetenschapscultuur van de ULB te Charleroi-Parentville, het Modelma salon te Brussel, …

Wenst u het Experimentarium bij u in/tijdens uw activiteiten te ontvangen, schrijf ons aan via het formulier onderaan deze pagina om meer inlichtingen te bekomen of bel ons op het nummer 02/650.56.18. U kan ook een fax sturen naar 02/650.56.53. Met plezier bereiden wij een animatie voor die perfect bij uw activiteit aansluit.