default-logo

workshops

Het Experimentarium biedt workshops of labs rond fysica aan. Deze zijn uitsluitend gericht naar schoolgroepen en zijn vooral aangepast aan de leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs. De workshops laten de leerlingen zélf een kleine demonstratie bouwen die hen in staat moet stellen om doorheen de praktijk een bepaald fysisch verschijnsel uit de dagdagelijkse omgeving te behandelen.

De klas splitst zich in twee tijdens een bezoek aan het Experimentarium. Terwijl een eerste groep onder begeleiding van een animator de tentoonstellingsruimten van het Experimentarium doorloopt, neemt de tweede groep deel aan een workshop ook hier weer onder de leiding van een animator. Halverwege de tijd verwisselen de groepen zodat elke leerling aan de twee activiteiten kan deelnemen. Het bezoek en de workshop duren samen tussen de 90 minuten en 2 uur.

Reserveren is noodzakelijk. Schrijf ons daartoe aan via het formulier onderaan deze pagina of bel ons op het nummer 02/650.56.18. U kan ons ook een fax sturen naar het nummer 02/650.56.53. Wij zullen met plezier de best mogelijke afspraak voor uw groep vastleggen.


Hier vind je de catalogus van onze workshops en labs.